WERK_SWEETPOINT_1b-2
7223 keer gelezen

Hoe kom je aan tafel bij een retailer?

'Wij staan open voor samenwerking' Chantal de Rijke-Bex (Jan-Linders)

De diverse winkelformules willen zich onderscheiden met hun versplein en geven daarom sterk de voorkeur aan het private label. Een eigen consumentenmerk in de markt is slechts voor een enkele versleverancier weggelegd. Hoe onderscheid je je dán als verleverancier? Dit is een vraag waar vele van onze klanten dagelijks mee worstelen. Versleveranciers 2.0 moeten nu ook de trademarketing-pet kunnen opzetten. Trademarketing - partnering met de retailer - vergt een hele andere manier van denken.

Denk in categorieën, niet in producten

Partnerschap met retail vraagt meer dan het leveren van een nieuw concept of product. Producten hebben ze immers al, kennis veel te weinig. Denk groter dan het product, denk in categorieën. Retailers hebben grote behoefte aan visie op de markt van jouw categorie en de kansen op meer rendement vanuit het schap.

Samenwerken met retail

We zijn regelmatig betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe categorievisie. Dit zorgt enerzijds voor heldere interne strategische en commerciële keuzes en anderzijds voor een ingang bij de retailer. Want een visie op de categorie - uiteraard toegespitst op de retailer en haar klanten - zorgt ervoor dat de weg open ligt voor samenwerking met de retailer. Er zijn - ook in vers - leveranciers die met continue kennisdeling en samenwerking om het schap te verbeteren, al jarenlang gewaardeerde partners zijn voor retailers. Die meerwaarde kunnen blijkbaar maar weinig versleveranciers bieden, maar daar liggen daardoor dus ook voldoende kansen!

Verbeter de beleving van de shopper

Kortom, sta eens stil bij welke rol jouw product binnen de categorie heeft. Ga eens kijken in de diverse supermarkten, hoe ligt jouw product erbij? Hoe ziet de totale categorie eruit? Is het voor de shopper makkelijk navigeren door de categorie? Hoe kun je de beleving van de shopper verbeteren? Hoe kan je met jouw categorie de formule beter maken? Heb je hierop het antwoord, dan ligt de weg naar samenwerking open!

Ook visie vormen?

Over deze en andere vragen denkt Mirakuleus graag mee. Visie vormen doe je niet alleen. Daarom nemen we je graag mee on tour en geven we geregeld workshops. Fresh for Brands! Interesse om eens met ons te sparren over jouw verse uitdaging op product- en/of bedrijfsniveau? Laat het ons gerust weten: sonja@mirakuleus.nl of (0174) 292466.

De retailer zelf aan het woord

Directeur Commercie & Marketing Chantal de Rijk vertelt over de kansen in vers: ‘Het productieproces is meer dan op orde, nu is het tijd voor de next step. Volg een opleiding, ga actief aan de slag met trade marketing en category management.’

 

Je hebt het hele artikel gelezen! :-) 
Deel dit onderwerp met je netwerk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vers nieuws als eerste in je mailbox...